ایران مقصد اول گردشگری مردم ارمنستان شود

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی عصر امروز 25 مهر 96 با آرمن امیریان وزیر فرهنگ جمهوری ارمنستان دیدار کرد.

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گرشگری در این دیدار که با حضور آرتاشس تومانیان سفیر ارمنستان در ایران، گریگور گریگوریان رئیس موزه تاریخ ارمنستان، محمدحسن طالبیان معاون میراث‌فرهنگی، محمد محب‌خدایی معاون گردشگری، بهمن نامورمطلق معاون صنایع‌دستی و سعید شیرکوند معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری صورت گرفت، ضمن خوشامدگویی گفت: «دو کشور ایران و ارمنستان سابقه دیرینه تاریخی و فرهنگی دارند. امیدواریم از این روابط به‌خوبی بهره بگیریم و موضوعات گردشگری بین دو کشور را گسترش دهیم.»

او افزود: «اکنون میان دو کشور ایران و ارمنستان تبادل گردشگر داریم، اما این تبادل گردشگر بیشتر از سوی ایران به ارمنستان است. البته جمعیت ایران و ارمنستان بسیار با هم تفاوت دارد، ولی ما علاقه‌مندیم به‌واسطه روابط فرهنگی و تاریخی بین دو کشور، ایران مقصد اول گردشگری مردم ارمنستان شود. می‌توان از مسیر هوایی و زمینی برای تبادل گردشگر استفاده کرد، مسیر زمینی بین ایران و ارمنستان می‌تواند برای گردشگران دو کشور بسیار جذاب باشد.»

معاون رئیس‌جمهوری گفت: «در سفر حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران به ارمنستان نیز باب جدیدی از روابط بین دو کشور باز شد، همچنین تفاهم‌نامه‌ای که میان سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و وزارت فرهنگ ارمنستان به امضا رسید کمک کرد که اولین رویداد فرهنگی مشترک را در قالب نمایشگاهی از آثار فرهنگی‌تاریخی ارمنستان در ایران داشته باشیم. ما همچنین آمادگی داریم علاوه بر همکاری بین‌ موزه‌ای همه موضوعات فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری را بین دو کشور توسعه دهیم.»

همکاری ایران و ارمنستان برای ثبت آداب‌ورسوم تقدس آب در میراث ناملموس یونسکو
امیریان وزیر فرهنگ جمهوری ارمنستان نیز در این دیدار گفت: «ایران و ارمنستان دارای سابقه طولانی تاریخی و فرهنگی هستند. در دوره معاصر الزام گسترش چنین روابطی برای شناخت متقابل از گذشته نیز بیشتر احساس می‌شود. سردمدار همه روابط اعم از اقتصادی، تجاری و... روابط فرهنگی بین دو کشور است.»

او با اشاره به صحبت‌های مونسان درباره توسعه گردشگری بین دو کشور و تأیید این مسئله گفت: «برای گسترش صنعت گردشگری بین این دو کشور نیازمند تعریف و تدوین یک راهبرد اساسی و جامع هستیم.»

وزیر فرهنگ ارمنستان با بیان اینکه ایرانیان و ارمنستانی‌ها آداب و رسوم مخصوص زیادی برای تقدیس آب دارند گفت: «می‌توانیم با تلاش و همکاری یکدیگر بحث ثبت آداب و سنن مربوط به تقدیس آب را در فهرست جهانی ناملموس یونسکو به‌ثبت رسانیم. همچنین می‌توان با برگزاری جشنواره‌های مختلف آداب و رسوم دو کشور را به‌صورت مشترک معرفی کنیم.»

او با اشاره به کمسیون حمایت از میراث‌فرهنگی دربرابر جنگ در یونسکو گفت: «این کمسیون به‌زودی تشکیل جلسه می‌دهد و امیدواریم که با توجه به گسترش ناآرامی‌ها در دنیا و منطقه، ایران از موزه‌های ارمنستان حمایت لازم را در این کمیسیون انجام دهد.»

امیریان با اشاره به اینکه روند ثبت مسجد کبود در فهرست جهانی میراث یونسکو اندکی طولانی شده است، گفت: «ما آمادگی داریم که کارشناسانمان با کارشنان ایرانی برای سرعت بخشیدن به روند تکمیل پرونده ثبت مسجد کبود همکاری‌های لازم را داشته باشند.»

او با اشاره به معرفی شهر گوریس ارمنستان به‌عنوان پایتخت فرهنگی کشورهای مشترک‌المنافع در سال 2018 گفت: «از کشورهای مشترک‌المنافع گروه‌های زیادی برای اجرای برنامه به ارمنستان خواهند آمد، از ایران نیز دعوت می‌کنیم که به‌عنوان مهمان افتخاری در این برنامه‌های فرهنگی شرکت کند. همچنین می‌توان نمایشگاهی از آثار صنایع‌دستی ایرانی برای نمایش و فروش در این برنامه‌های فرهنگی ترتیب داد. این فرصت خوبی است تا هزاران نفری که از کشورهای مشترک‌المنافع برای شرکت در این رویداد فرهنگی به گوریس می‌ایند با صنایع‌دستی ایرانی آشنا شوند.»

وزیر فرهنگ ارمنستان در ادامه پیشنهاد کرد که ایران و ارمنستان به همراه گرجستان جشنواره مشترک عاشیقان را برگزار کنند.

معرفی صنایع‌دستی ایرانی در ارمنستان
او ضمن‌ تشکر از سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری برای حفاظت از آثار تاریخی مربوط به ارامنه در ایران به‌ویژه نگهداری و حفاظت از زنگ تاریخی کلیسای مریم مقدس در موزه ارومیه گفت: «می‌توان گروه‌های تحقیقاتی علمی برای تحقیقات آثار باستانی تشکیل داد تا با سفر به کشورهای هم با هم بیشتر آشنا شوند و و باب تازه‌ای از مذاکرات را باز کرد.»

امیریان با بیان این‌که می‌توان از نقش‌ها و موتیف‌های ایرانی در تولید صنایعی مثل فرش، ظروف فلزی و... استفاده کرد افزود: «با توجه به اینکه ارمنستان در بازار اوراسیا عضو است می‌توان با اجرای این ایده صنایع‌دستی با نقوش ایرانی را به کشورهای عضو ارواسیا عرضه کنیم.»

برگزاری رالی‌تور خانوادگی بین ایران و ارمنستان
رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در ادامه این دیدار با اشاره به رویداد «تبریز2018» گفت: «ما نیز از شما دعوت می‌کنیم که با گروه‌های فرهنگی ارمنستان در این رویداد فرهنگی شرکت کنید و حتی آثار تاریخی‌فرهنگی خود را در موزه‌های تبریز به‌نمایش درآورید تا همکاری‌های بین‌موزه‌ای را ادامه دهیم.»

او پیشنهاد کرد برای رونق گردشگری زمینی بین ایران و ارمنستان، رالی‌تور خانوادگی بین این دو کشور ترتیب داده شود تا مردم این دو کشور بتوانند بیشتر با هم آشنا شوند.»

مونسان ادامه داد: «ما همچنین آمادگی داریم که کارگاه‌های آموزش صنایع‌دستی ایرانی را برای ارمنستانی‌های دایر کنیم. همچنین باید از فرصت اوراسیا برای فروش صنایع‌دستی به کشورهای عضو اوراسیا استفاده کنیم. اگر کمک کنید که صنایع‌دستی ایرانی در ارمنستان معرفی شود می‌توانید تجارت خوبی را ایجاد کنید. صنایع‌دستی ایرانی بسیار متنوع، زیبا و هنری است و می‌تواند موضوع خوبی برای تجارت باشد.» 

مطالعات مربوط به پرونده مسجد کبود آماده شده است

محمدحسن طالبیان معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در این دیدار درباره آماده‌سازی پرونده ثبت مسجد کبود برای ارسال به یونسکو گفت: «نقشه‌ها و مطالعات این پرونده از دو سال پیش آماده شد، ما از دولت برای مرمت این مسجد تقاضای بودجه کردیم و بعد محض تخصیص اعتبار کار اجرایی مرمت این مسجد شروع می‌شود و پرونده آن به یونسکو ارسال می‌شود.»

او درباره برگزاری جشنواره عاشیق‌ها به‌صورت مشترک بین ایران، ارمنستان و گرجستان بیان کرد: «عاشیق‌ها در فهرست میراث ناملموس ایران ثبت شده است. از آنجایی‌که ایران دارای اقوام متنوعی است شهرهای مختلف عاشیق‌های مختص به خود را دارند، می‌توان اولین جشنواره مشترک عاشیق‌ها را در ایران برگزار کرد.»

معاون میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی با اشاره به اینکه 420 کلیسا از مجموعه کلیساهای ارامنه در ایران مستند‌سازی شده است گفت: «اکثر این کلیسا‌ها ثبت ملی هستند. همچنین سه کلیسای ارامنه نیز در فهرست میراث‌ جهانی یونسکو به‌ثبت رسیده است، البته قصد داریم که کلیسای وانک اصفهان را نیز به این مجموعه اضافه کنیم.»

او با اشاره به این‌که ایران عضو کمسیون حفاظت از میراث فرهنگی در مقابل جنگ است گفت: «ما تمام تلاش خود را برای حفاظت از میراث فرهنگی ارمنستان انجام می‌دهیم.»

طالبیان درباره ثبت میراث ناملموس آب به صورت مشترک بین ایران و ارمنستان در فهرست جهانی یونسکو گفت: «می‌توانیم در قالب یک پرونده مشترک بسیار مهم بر روی آن کار کنیم.»

برگزاری تورهای تلفیقی ایران و ارمنستان 
در ادامه این دیدار محمد محب‌خدایی معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بر لزوم معرفی جاذبه‌های گردشگری ایران در ارمنستان از طریق بروشور، کلیپ و... تأکید کرد و گفت: «همچنین می‌توانیم با برگزاری جشنواره‌های مشترک فرهنگی تورهای تلفیقی ایران و ارمنستان برای سایر کشورهای دنیا برگزار کنیم.»

بهمن نامورمطلق معاون صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز در این دیدار با اشاره به تاریخ مشترک ایران و ارمنستان گفت: «ایران و ارمنستان سرمایه‌های مشترک زیبایی‌شناسی مانند موتیف‌های مشترک و رشته‌های مشترک صنایع‌دستی دارند. برخی از رشته‌های صنایع‌دستی ایرانی مانند ارامنه‌دوزی متعلق به ارامنه است. ما آمادگی داریم که نمایشگاهی مشترک از رشته‌های مشترک صنایع‌دستی برگزار کنیم.»

او افزود: «همچنین با برگزاری ورک‌شاپ‌های مشترک می‌توانیم به یک هم‌زیستی نائل شویم. ما آمادگی داریم از طریق برگزاری نمایشگاه‌های صنایع‌دستی ایرانی در شهر گوریس از طریق ارمنستان صنایع‌دستی خود را به سایر کشورها معرفی کنیم.»

انتهای پیام/

کد خبر 139607257